Telefon: +36 1 269 5242
Isonzó Expressz | Különvonat, zarándokvonat, nosztalgiavonat, Doberdó
 

Miért lesz élmény a vonat?

Élményvonat néven vonult be a köztudatba az Isonzó Expressz szerelvénye. Az Isex a 017-es Nohabbal indul a Keletiből!

A MÁV Nosztalgia Kft. 2012-ben vezette be a bel- és külföldre tartó kirándulóvonatain új, minőségi szolgáltatásait. Az Élményvonat szerelvénye első és másodosztályú, az osztrák vasúttól vásárolt, hazai járműjavítóban felújított, úgynevezett „schlieren kocsikból”, nosztalgia étkezőkocsikból, valamint a közösség teréül szolgáló, hangulatos, előadások megtartására, kisebb tárlatok berendezésére szolgáló Orfeum kocsiból áll.

Az Isonzó Expresszen a kényelmes, tiszta személykocsikban névre szóló helybiztosításban és a hangosítás révén élőszavas, folyamatos tájékoztatásban részesül a közönség. Felkészült idegenvezetők és vonatkísérők állnak az utasokat rendelkezésére a fedélzeten, a hangulatos étkezőkocsi szolid árakon házias ételekkel, finom édességekkel és gazdag italválasztékkal várja vendégeit. Az Isonzó Expressz szerelvényében lesz kerékpárszállító kocsi is, és jóllehet, Nova Goricában a helyi közösségi közlekedés félóránként közlekedő autóbuszai ingyenesek, a szabadon választott helyváltoztatás esti programja akár többeknek lehet vonzó. (Kerékpárjegy korlátozott számban váltható az utazási irodán keresztül.)

Meglepetéssel is készülnek a szervezők: az első világháborús zarándoklat vonatának egyik kocsiját névadó ünnepség keretében mutatják be a nagyközönségnek – a Nyugati pályaudvarra tervezett esemény pontos időpontjáról ezen az oldalon is tájékoztatjuk utasainkat és az érdeklődőket.

Az Isonzó Expressz július 20-án kora reggel a koronás címeres, 017-es Nohabbal indul négynapos útjára – a svéd nagyvas Gyékényesig továbbítja a vonatot. (Jóleső hátborzongatásul, íme a GM-EMD 567-es motor hangja gyorsításkor.) A határtól előbb a horvát, majd a szlovén társvasutak mozdonya viszi tovább a zarándokokat.

Ha még nem döntött, most már ne tétovázzon tovább, hívja a MÁV Nosztalgiát: + 36 1 269 5242!

MÁR FOGLALHATÓK a részvételi jegyek a 2019-es Isonzó Expresszre!

A vonat, amiről négy ország beszél: 2019 nyarán az Isonzó Expressz újra útnak indul!

Jelentkezés