Telefon: +36 1 269 5242
Isonzó Expressz | Különvonat, zarándokvonat, nosztalgiavonat, Doberdó
 

Küldetés teljesítve

Négy nap, kilenc helyszín, negyven fok, sok száz utas felejthetetlen élménye: hazatért az Isonzó Expressz.

Képgalériával és az egyik utasunk a Facebookra kitett posztjával elevenítjük fel a különvonat útját. Bővebben és részletesebben az Indóház magazin augusztus elején megjelenő száma foglalkozik a négy nap történetével – ha valamilyen ok folytán nem jutna hozzá az újsághoz, keresse a kiadó elérhetőségein: 00 36 1 787 5626; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ">'); document.write(addy_text26787); document.write('<\/a>'); //-->\n Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Íme, a poszt:

Tisztelt Szervezők!

Kétezer-tizenöt július 20–23. között részt vettem az Isonzó Expresszel az Isonzó és a Doberdó egykori harctereire rendezett utazáson. Már a vonattal való utazásnak is volt valamiféle vonzereje. Nagyon gratulálok a kitalálóknak, főszervezőknek, szervezőknek, az összes segítőnek, az idegenvezetőknek, a történész uraknak, a vonaton dolgozóknak, kiszolgáló személyzetnek, a Sebő-együttes valamennyi tagjának, a korhű katonai ruhába öltözötteknek, József főherceget megszemélyesítőnek, akik bármilyen formában részt vettek, hogy ez az út mindenki számára egy életre való élmény maradjon, és – ha lehetséges – még egyszer részt vegyen. (Én azért mentem ki, mert édesapámnak három unokatestvére esett el az isonzói, doberdói harcokban!)

(Gratulálok) az összes utazó társaimnak, hogy nem felejtették el a rokonaikat, szeretteiket, hozzátartozóikat, akik hősként haltak meg a borzalmas, szörnyűséges harcokban a semmiért, és azokra is emlékeztünk, akik haza tudtak térni, hiszen most gyerekeik, unokáik máskülönben nem lehettek volna itt velünk ezen az úton. Az időjárást is ki kellett bírni, irtózatos volt a meleg ebben a négy napban, de nagyon megérte. A temetőkben, a harcok helyszínein nagyon sokszor felcsengett a „Kimegyek a Doberdói harctérre…” kezdetű dal (és több más dal is), sokszor könny szökött a szemünkbe, elszorult a torkunk. Különösen nagy élmény volt számunkra a Štanjelben, az utolsó napon megrendezett ünnepség, ahol közel ötszáz torokból felhangzott a Doberdói dal több strófája, és sokan nem tudták már sírásukat visszafogni. A Szózat hallatára az ott lévő összes magyar katona szembefordult velünk és tisztelegtek, amíg végig nem énekeltük második himnuszunkat. Megrendítő, felemelő, csodás és felejthetetlen élmény maradt. Tudunk mi még összefogni! Köszönet Szlovéniának, az ünnepért, az együttműködésért.

 Tisztelettel és köszönettel: egy utazó résztvevő


MÁR FOGLALHATÓK a részvételi jegyek a 2019-es Isonzó Expresszre!

A vonat, amiről négy ország beszél: 2019 nyarán az Isonzó Expressz újra útnak indul!

Jelentkezés